Bilder

Takk til dere som besøkte GangGalleriet i 2015.

hans-hansen_03

GangGalleriet i Lavetthuset har gleden av å presentere årets sommerutstiller:

HANS KRISTIAN BORCHGREVINK HANSEN

”Fremmede hjemtrakter”

Hans Kristian Borchgrevink Hansens utstilling i Lavetthuset er satt sammen rundt en undervannsfilm fra innsjøen Røgden, lydsatt av Øystein Wyller Odden.

Tilskueren blir tatt med ned til den lydløse og nære men fjerne verdenen under vannflaten. Inn i en limnologiens livsfrise, en hybrid mellom Ut i naturen og Bill Viola. Rent dykkermessig er ikke de grumsete østlandsinnsjøene spesielt glamorøse, med sin begrensede sikt og sine lavmælte beboere. Her får vi møter mellom arter innimellom undersjøiske stilleben. En montasje av sunkne stokkbåter, den mystiske bunnfisken Lake og den glupske Gjedda. Tapte sluker som har hopet seg opp gjennom årtier, lys som sveiper over sjøbunnen, den grønne algetåken og vannløperen. Vannskorpa underifra med sine regnskur-mønstre, skroget til en passerende robåt. En ensom abbor. Morgenbader. Anders-duppen. Alt satt sammen til en film med en slumpartet karakter. Filmen vil, som portrett av en innsjø, ta høyde for ansvaret det ligger i å stille ut på en øy. Den vil være flankert av undersjøiske landskapsmalerier og drivgodskunst.

Hansen tar utgangspunkt i det han har for hånden. Stopper opp og forsøker å ta omgivelsene og materialene på alvor. Ikke forme dem etter sine egne forutbestemte ideer, men lar seg forføre. Som en passiv kunstner, ledet av det ørlille, gjerne peilet inn mot et bunnsjikt hvor man kan finne en visuell underskog av former, overflater, farger og historier som åpner opp nye horisonter nedover og innover. Og som blir til små reiseskildringer, en sjanger som i sin natur er nysgjerrig på sine omgivelser.

Hans Kristian Borchgrevink Hansen (1985) vokste opp på Finnskogen og er utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo og Kunsthøgskolen i Bergen. Han har hatt arbeidsopphold på Künstlerhaus Bethanien i Berlin, og har de siste årene stilt jevnlig ut internasjonalt. Han er kjøpt inn av blant annet Nordnorsk Kunstmuseum og Hedmark Fylkeskommune, og har flere bokutgivelser bak seg.

Utstillingen er støttet av Billedkunstnernes Vederlagsfond og Kulturrådet.

Musikalsk innslag ved Sinikka Langeland på åpningen.

Kunstneren og representanter for GangGalleriet vil være til stede for pressen i uke 22 etter avtale.

Kontaktpersoner for GangGalleriet:

Nils Olav Bøe, mobil 911 76 056 og Inger Johanne Rasmussen, mobil 920 62 866

Utstillingen er åpen lørdager og søndager kl 13 -17 i perioden 30.mai til 5. juli.

Båt fra Rådhuset til Hovedøya hver hele og halve time.

GangGalleriet har mottatt støtte fra Oslo Kommune Kulturetaten.

    http://www.bethanien.de/en/artists/hans-kristian-borchgrevink-hansen/ rogden film still 8

Reklamer